la llibreria

«Defensar la Sant Jordi… és lluitar per una ciutat amb veu pròpia» a Eldiario.es

Text complet a «Defensa de la Llibreria Sant Jordi» per Jordi Corominas

«De res servirà a les botigues afectades ser emblemàtiques per antiguitat i tradició, qui pagui més guanyarà el partit i Barcelona perdrà un reguitzell de rètols comercials que formen part de l’essència de la Ciutat Comtal»

(…) «locals que han escrit i encara escriuen la petita gran història de Barcelona, llocs que avis, pares i fills coneixen entre passejos, confiança i vivències que s’han transmès de generació a generació des d’una normalitat del paisatge que accepta certs elements i els confereix una etiqueta clàssica, imprescindible perquè és bellesa de la quotidianitat i un cant a les coses ben fetes.

Ara, de cop i volta, uns lloguers i el silenci municipal desmunten un ordre per instaurar la dictadura del product placement a l’aire lliure perquè a Zara, Mango i a molts altres els interessa que el seu logo llueixi ben gran tot i que ningú compri un drapet. Defensar la Sant Jordi, com defensar l’Indio o al Colmado Quílez per posar dos exemples clars, és lluitar per una ciutat amb veu pròpia. Tota la resta, la claudicació davant l’impuls homologador, una derrota que farà que el cel es tenyeixi de gris per sempre.»

Llibreria Sant Jordi - fachada