entrevistas,  la llibreria

«Està desapareixent el barri com a lloc de convivència» «El centre de Barcelona sembla ara Lloret o Salou», Albert Plans

«Apart d’una relació comerciant – client és una relació de veïnatge i de relació personal. De passar pel carrer i comentar les coses quotidianes.»

«Està desapareixent el barri com a lloc de convivència, de vida ciutadana, per convertir-se en un espai  completament dominat per una lògica de turisme de masses.» «El centre de Barcelona ara és un espai semblant a llocs com Lloret o Salou, llocs que només viuen pel turisme.»

«Tot s’està accelerant d’una forma dramàtica. L’altre dia el meu nano comentava: «ostres, han tancat 3 jugueteries!» …i tres llibreries, i botigues de tota la vida… El que fa que Barcelona cada vegada té menys caràcter, menys personalitat, amb la qual cosa té menys interès, és una paradoxa. Si té menys interés, què vindran els turistes, a prendre la cervesa més barata que a casa seva?»

«Afecta perquè la relació del veí amb el comerç és una relació de cada dia. Afecta pels preus…» «Els motius per venir a viure a Ciutat Vella estan desapareixent. Per què quedar-nos? El més raonable serà fotre el camp de Ciutat Vella com fa tanta gent i que se la quedin ells.»

«Les llibreries petites són fonamentals. La relació que s’estableix amb el llibreter que coneixes no té res a veure amb les persones que treballen en un gran centre comercial. La desaparició d’espais com aquest fa la ciutat molt i molt menys interessant

(extracte de la conversa que podrem veure sencera al vídeo)

Mil gràcies a Albert Plans pel seu suport i les seves paraules, i com sempre a Petit Comité de Resistencia Audiovisual (Teresa Marín i Enrique Salom), autors de les entrevistes.