entrevistas,  la llibreria

El que marca la temperatura de la vida cultural d’una ciutat són les llibreries. Xavier Antich

«Les llibreries sempre donen més del que reben. Donen una ciutadania més formada, més crítica…»

«El que marca la temperatura de la vida cultural d’una ciutat, com a mínim a Europa,  són les llibreries»

 

«Ciutat Vella ha patit dos processos devastadors: una creixent i indiscriminada atenció a la població turística i una mal gestionada especulació immobiliària. Això ha acabat afectant a la part més feble de la piràmide. Hem vist com s’han anat tancant les llibreries històriques de Barcelona, de forma especial a Ciutat Vella, substituïdes per comerços que més que generar ciutadania, més que afavorir el teixit cultural i ciutadà de la població el que afavoreixen és la vida de trànsit i el que deixa molt poc pòsit.»

«L’oblicació de les institucions públiques és vetllar pels esglaons més febles de la cadena allà on els mecanismes del propi sistema el que fan és generar destrucció del teixit ciutadà cultural i el més ric d’una ciutat com Barcelona»

«Barcelona té una tradició històrica vinculada a l’edició i al llibre que és  part del seu capital. No és pas suport assistencial a un sector fràgil i feble, sinó afavorir allò que l’ha singularitzat al llarg d’un segle i mig.»

moltíssimes gràcies a Xavier Antich pel seu suport i les seves paraules, i a l’equip de Petit Comité de Resistència Audiovisual per recollir-les amb delicadesa i carinyo. Esteu atents, anirem penjant altres veus imprescindibles.